nov 072010
 

En af mine faste rutiner er at lave morgenkaffe til min Chef. Men det er ikke en ganske almindelig kop sort kaffe, Chefen kan lide – der skal kæles for detaljerne. Hvilken tøs vil ikke gerne kæle for detaljerne? Tut vil i hvert fald gerne forkæle Chefen og kæle for detajlerne.

Chefen kan bedst lide bønner fra Baresso, og kaffen skal laves på sødmælk – så det skal altid være i huset. Det betyder nogle gange, at jeg må ud for hente bønner eller mælk om aftnen, hvis vi er løbet tør – Chefen skal jo have sin morgenkaffe. Heldigvis er jeg selv en god lagerchef, så det sker ikke så tit, at vi løber tør.

Kaffen bliver brygget på vores ekspressomaskine – det har taget mig et stykke tid at finde ud hvor meget bønnerne skal males og presses for det perfekte resultat. Men øvelse gør mester. Mælken varmes op og skummes til fyldigt mælkeskum. Jeg er omhyggelig, da koppen skal være indbydende.

Til sidst anretter jeg kaffen i koppen – ekspressoen nederst og mælken ovenpå, og øverst får Chefen ofte et motiv af kakaopulver. Det kan være et hjerte, en stjerne eller en sejlbåd 😉 Her sætter fantasien kun grænserne.

Til sidst serveres kaffen for Chefen med et “Godmorgen Chef”, mens jeg nejer.

Se det er starten på en god dag – både for Chefen og tut.

  5 Responses to “Kaffe til Chefen”

 1. Synes du er en dejlig og dygtig tøs, din chef må være en stolt og glad ejer.

  tøse-kram

 2. Tror jeg nu også han er :o)

  Krammer retur

 3. Kære tut,

  Jeg nyde, at læse din beskrivelse af, hvordan Chefens kaffe bliver lavet med hjertet på rette sted.

  Kram til dig.

 4. Det hjerte kan du godt gøre bedre 😀
  http://www.youtube.com/watch?v=UY2nncqKGjQ&feature=related

  Jeg kan godt lide at læse din blog.

 5. Det må jeg straks prøve imorgen tidlig – tak for tippet

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)